Jdi na obsah Jdi na menu
 


 
slon indický

Soubor:Lightmatter elephanttrunk.jpg

Slon indický Elephas maximus je jihovýchodoeurasijský slon dlouhý 3,5 m. Jeho ocas s dosahuje délky 1 m až 1,5 m. Jeho hmotnost je 3 t až 5 t. Žije v menších skupinách.

Slon indický má malé uši a kly, které někdy u samic nevyrostou. Stoličky mají tvar podobný vymřelým mamutům, což ukazuje na bližší přibuznost těchto druhů. Slon indický má na chobotu pouze jeden prstík, (výběžek na konci chobotu sloužící k uchopení menších předmětů). Je menší než slon africký.

Slon indický žije již delší dobu v těsném vztahu s lidmi a hodně jedinců bylo zdomácněno, první zmínky o používání pocházejí ze starověké Indie.

slon africký

obrázky

 
Soubor:African Elephant in Kenya.jpg

Soubor:African Elephants in Sweetwater National Parks Kenya.jpg

Soubor:Elefant Tanzània 2.JPG
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář